Hírek

Prefektus: A legelőgazdálkodás nélküli legelők jövő évtől nem kapnak APIA támogatást!
Prefektus: A legelőgazdálkodás nélküli legelők jövő évtől nem kapnak APIA támogatást!

APIA támogatás nélkül maradnak azok a legelők, amelyek nem rendelkeznek legelőgazdálkodással! 2022-től a gazdálkodók már nem igényelhetik a pénzt a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségtől (APIA), ha a támogatást igénylő legelőterületen nem készült el a pásztorrendezés. A feltétel, amely 2018-tól kellett volna, hogy kötelezővé váljon, évente derogálást kapott, amelyet a Képviselőház hagyott jóvá és Klaus Iohannis államfő hirdetett ki.

„Jövő évtől a helyi tanács határozataival teljes egészében jóváhagyott legelőgazdálkodási megállapodások nélküli UAT-k, amelyek tulajdoni formától függetlenül minden földet magukban foglalnak (jogi személyek, más UAT-k, kaszálóval rendelkező magánszemélyek tulajdonában), nem is részesülnek az európai, APIA-n keresztül nyújtott támogatásokból” – jelenti be a Bihar Megyei Prefektusi Hivatal a www.psnews.ro szerint.

A forrás szerint ugyanakkor a legelők és kaszálók felületének csökkentése büntetést és szankciót vonhat maga után az egyes országok vállalásait európai szinten figyelemmel kísérő Európai Bizottságtól.

Emiatt a prefektúra vezetése azt kérte, hogy minden UAT-ban 2021. december 31-ig fejezzék be a legelőgazdálkodás szervezését.

Mint ismert, az országgyűlési képviselők 2020. november 10-én megtartott ülésükön elfogadták azt a törvénytervezetet, amelynek szabályozási tárgya a mezőgazdaság, valamint a fiskális-költségvetési terület egyes normatíváinak módosítása. A parlamenti képviselők által jóváhagyott rendelkezések között szerepel a legelőgazdálkodás kötelezővé válásának kapcsán a határidő meghosszabbítása 2021. január 1-től 2022. január 1-re.

„A területalapú kifizetésekhez kapcsolódó európai forrásokhoz való hozzáférés érdekében a mező használói, természetes és jogi személyek, mint tulajdonosok és/vagy földhasználati joggal rendelkezők kötelesek évente legalább 0,3 UVM terhelést biztosítani hektáronként, a legeltetési időszak bármely napján, vagy legalább évente egyszer lekaszálni a területről a növényzetet. 2022. január 1-től kötelező a legelőgazdálkodás alkalmazása” – áll a képviselők által megszavazott módosító indítványban, amely a Hivatalos Közlöny 2020. december 31-i 1331. számában jelent meg.

A legelőgazdálkodási intézkedések az állandó legelők gondozásának átfogó körvonalai, amelyek révén a gazdálkodók támogatáshoz jutnak. A gazdálkodók állandó bérleti szerződéseket kötnek, amelyek alapján támogatást igényelhetnek, és ezekről a rétekről gondoskodniuk kell.

2018-tól a helyi tanácsoknak volt kötelessége a legelőgazdálkodást beépíteni az állandó rétek koncessziós vagy bérbeadási dokumentációjába, de minden évben megszavazták a képviselők a határidő elhalasztásáról szóló törvényjavaslatot.

Az APIA-tól egy hektár legelőért kapott összegekről itt olvashat: Subvenția APIA pe pășune 2021. Cuantumul care se plătește la hectar în acest an!

A MADR közzétette a tej- és húsmarhafélék APIA-támogatásának összegeit!
A MADR közzétette a tej- és húsmarhafélék APIA-támogatásának összegeit!

A Földművelésügyi Minisztérium nyilvánosságra hozta a tej- és húsmarha-ágazat támogatásainak folyósítási felső határait. A MADR által kidolgozott kormányhatározat közvitára került, és összesen mintegy 114 millió eurót biztosít állattenyésztési támogatásra, szarvasmarha, bivaly és selyemhernyó termeléshez kötött támogatására.

A MADR által javasolt jogszabály szerint az állattenyésztési ágazat termeléstől függő támogatásának teljes felső határa 114.156.810 euró, azaz 564.790.817,475 lej, amelyet a 2021-es pályázati évre az állattenyésztők kapnak a tenyésztéstechnikai ágazat termeléstől függő támogatási rendszerei esetében, és így oszlik meg:

a) 1.680.000 euró, azaz 8.311.800 lej a szarvasmarhafélékre, a tejbivalyok kategóriájára;

b) 13.125.000 euró, azaz 64.935.937,5 lej a szarvasmarhafélékre, a húsmarha kategóriára;

c) 99.324.810 euró, azaz 491.409.497,475 lej a szarvasmarhafélékre, a tejelő tehenek kategóriájára;

d) 27.000 euró, azaz 133.582,5 lej a selyemhernyó fajra.

A kapcsolt állattenyésztési támogatást a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségen (APIA) keresztül folyósítják a gazdálkodóknak, a kormányhatározat jóváhagyása után. Az APIA a támogatás állatonkénti összegét úgy határozza meg, hogy a költségvetést elosztja a támogatható állatok számával.

Az APIA bejelentette, hogy a 2021-es APIA-támogatások rendszeres kifizetéseként december 2-án megkezdődik az SCZ-állattartás kifizetéseinek engedélyezése.

Egy romániai gyár megelőzte a Danonét a gazdáktól beszedett tej mennyiségében!
Egy romániai gyár megelőzte a Danonét a gazdáktól beszedett tej mennyiségében!

Egy romániai tejfeldolgozó cég bekerült a három legnagyobb román tejfeldolgozó közé. A Simultanról, a SIM márka gyártójáról van szó, amelynek sikerült megelőznie a francia Danone óriást.

Az economica.net szerint a Simultan a legnagyobb hazai tőkével működő tejfeldolgozó, amely 2020-ban 243 millió lejes forgalmat bonyolított. A cégnek sikerült a top 3 legnagyobb romániai feldolgozó közé feltornásznia magát, megelőzve egy olyan multinacionális vállalatot, mint a Danone. Az elmúlt 5 év premierje, abban az összefüggésben, hogy a piacvezető Albalactot 2016-ban egy francia Lactalis vette át.

A Simultan a harmadik legnagyobb román tejfeldolgozó

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) rangsora szerint az elsődleges vásárlók által 2021-ben vásárolt mennyiség szerinti a Florin Herbai vállalkozó által irányított Simultan tejfeldolgozó a harmadik legnagyobb tejfeldolgozó lett. A cég az év elején a 4. helyen állt, de egyetlen romániai egységében megelőzte a Danone francia óriást, a bukaresti joghurtpiac vezetőjét.

A Temes megyei Szentandrás településen található új gyár napi 500.000 literes kapacitással rendelkezik majd, és 2022-től fog működni

A Simultan Ortișoara-i gyárában tejet, egy Hargita megyei egységben tejsavat állít elő. Folyamatban van egy új termelési egységbe történő beruházás is, amelynek célja a termelés egy helyen történő egységesítése és a költségek csökkentése a technológia révén. A Temes megyei szentandrási új, napi 500.000 literes kapacitású gyár nagy valószínűséggel 2022 nyarán kezdi meg működését.

Florin Herbai vállalkozó elmondta, hogy jelenleg napi 180 ezer liter tejet dolgoznak fel, de a kapacitás jóval nagyobb lenne.

„Most körülbelül napi 180.000 litert dolgozunk fel (Orțișoara településen – szerk.megj.), de ez relatív. Az egység kapacitása meghaladja a 250.000 litert” – mondta Florin Herbai.

Véleménye szerint jelen pillanatban a piac jelentős rezsiköltségek, de egyben az alapanyagok drágulásával is szembesül, így nagyon nehéz nyereséges maradni.

A Simultan üzletének mintegy 40 százalékát a nagykereskedők privát márkái alatti termelés adja, ami nagy forgalmat, de kis árrést jelent – ​​magyarázta az üzletember.

A román nyerstej egyre nehezebben szerezhető be, az ára pedig emelkedőben van

„Emelkedtek a közüzemi szolgáltatások és a csomagolás árai, és most, mivel a szerződések lejártak, a nyerstej ára masszívan emelkedik. Nincs sok megoldás, mert sok kereskedő nem fogadja el az árváltozást. A lehetőség az lenne, hogy ne emeljük fel az árat a gazdának, de akkor tej nélkül maradunk, vagy csődbe juttatjuk őt, vagy veszteségesen értékesítünk, ami azt jelenti, hogy ugyanaz a kockázat, mint a gazdálkodó esetében. A legnagyobb probléma a saját márkákkal van, ahol nagyon kis haszonért dolgozunk. Nincs megoldás, ha a kereskedők nem egyeznek bele az árváltoztatás elfogadásába a fix árú időszakban (az a 4-6 hónapos időszak, amikor a beszállítók nem módosíthatják a kiskereskedők esetében a szállítási árat – szerk.megj.). Nagy részük megértette és jóváhagyta az emeléseket, amelyek egyébként is nagyon későiek ahhoz az időszakhoz képest, amikor költségeink növekedtek” – mondta Florin Herbai.

Az üzletember azt tervezi, hogy módosítja a szerződéseket azokkal a nagy kereskedőkkel, akikkel együttműködik, és ha ez nem lehetséges, úgy gondolja, lemond az általuk szervezett liciteken való részvételről.

„A következmény az lesz, hogy a tej mennyisége drasztikusan csökken (alapanyag – szerk.megj.), ami már most is megtörténik. A gabonafélék ára emelkedett, és a gazdák már nem etetik az állatokat a nagy hozamhoz szükséges mennyiséggel. Szerencsére itt van mellettünk Magyarország, mert különben sokkal gyorsabban ürülnének ki a boltok polcai” – mondja a vállalkozó.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) szerint az első három termelő, aki szállít a Simultannak: Maxagro Lact SRL, SC Agricola Utviniș és Agromec Periam. A Simultan 2020-ban 243 millió lejes forgalomról és 6,4 millió lejes nettó nyereségről számolt be.

A Lactalis Románia legnagyobb tejfeldolgozója

Románia legnagyobb tejfeldolgozója az APIA szerint továbbra is a Lactalis Romania. Ez egy francia cég, amely átvette a LaDorna Lactatet, Albalactot, Rarăult, Covalactot, Lactate Harghitat. Az APIA adatai szerint a Lactalis első 3 nyerstej beszállítója: DN Agrar Apold, SC Lacto Agrar, SC Costi Zootehnica SRL.

A görögök az Olympusszal a második helyen a tejfeldolgozók élén

A második helyen a romániai tejfeldolgozók rangsorában a Hellenic Dairies Group tulajdonában lévő Brassói Tejgyár áll. A görögök a Brassó megyei Holtövényen birtokolnak egy több mint 39.000 négyzetméteres gyártóegységet, amelybe az elmúlt tíz évben 139 millió eurót fektettek be. Gyártási kapacitásuk 550 tonna PET- és UHT-palackos, TetraPak kiszerelésű ivóvíz, 170 tonna joghurt és 120 tonna sajt – jegyzi meg az Economica.net.

A cég közleménye szerint a romániai feldolgozóegységek közül a gyár fogyasztja a legtöbb romániai tejet.

„A Tejgyár a teljes kapacitás 65 százalékán működik. Az Olympus vezető szerepet tölt be a romániai gazdálkodóktól származó tej begyűjtésében, több mint 1.000.000 liter/nap befogadóképességével” – mondják a görög cég képviselői.

Az Olympus nyerstej első 3 beszállítója az SC Afiliu Trans, az SC Koplax SRL és az SC Panifcom SRL.

Intelligens tornyok friss takarmány előállításához marhák számára
Intelligens tornyok friss takarmány előállításához marhák számára

Mi történik, ha a terület, ahol a farm található, túl száraz ahhoz, hogy a tejelő tehenek számára friss takarmányt termeljenek? A beltéri mezőgazdaság robotizált rendszere nemcsak az erőforrások és a munkaerő megtakarítására jelenthet megoldást, hanem az állatok teljesítményének javítására is.

A dairyglobal.net hírportál szerint a texasi herefordi Cnossen Dairy megállapodást írt alá a Grōv Technologies vállalattal egy ellenőrzött környezeti központ felépítésére, ahol egész évben friss takarmányt termesztenek.

A 45 éve alapított Cnossen Dairy Farm, amelynek tulajdonosa és irányítója Jim Cnossen, jelenleg 11.000 tehenet és több mint 7.500 hektárnyi mezőgazdasági területet foglal magában, mintegy 3.000 hektáron. A farm jelenleg az egyik legszárazabb időszak előtt áll.

A vízhiány leküzdésére, és egyben a tejelő tehenek megfelelő vízadagjának biztosítására a tulajdonosok új technológiákat kerestek, amelyeket beépíthetnek a gazdaságba. A kutatás eredményeképpen megállapodás született a Grōv Technologies-szal, hogy megépítsék a világ legnagyobb, környezetvédelmi szempontból ellenőrzött központját, ahol egész évben friss takarmányt termesztenek.

A szárazság hatásának csökkentése

A szarvasmarhatakarmányt zárt térben, „tornyokban” (Grōv Tower Farm technológia) állítják elő, gépi tanulási protokollokkal vezérelve, hogy következetesen búzacsírát állítsanak elő, egy tápláló takarmány típust. A központ több mint 131.000 kg takarmányt állít majd elő naponta a hagyományos mezőgazdaságban használt víz kevesebb mint 5 százalékának felhasználásával. Ez az alacsony vízfogyasztás kritikus fontosságú lesz a Cnossen Dairy-t és számos texasi és az Egyesült Államok nyugati részén lévő gazdaságot sújtó szárazság hatásainak enyhítésében.

A projekt a tejtermékek regionális beszállítójával, a Dairy Specialists-szel is együttműködve valósul meg, amely szolgáltatásokat és támogatást nyújt az új tornyok automatizálásához, érzékelőihez és gépi tanulási képességeihez. A központ fő célkitűzései között szerepel a munkaerő és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése.

„Azáltal, hogy a teheneknek egész évben rendkívül tápláló és kiadós takarmányt biztosítanak, az automatizált takarmánygyártási rendszer csökkenti az aszály és az éghajlatváltozás hatását, és segít a Cnossennek fenntarthatóbb terméket szállítania a fogyasztóknak” – mondta Steve Lindsley, a Grōv vállalat vezetője.

Szenzorok és számítógépes látásmód

Ez lesz a Grōv Technologies második ilyen projektje. A vállalat egy kísérleti projekt keretében már napi körülbelül 13.600 kg nagy sűrűségű tápláló takarmányt állít elő a utahi Elbertában található Bateman Mosida Farmsban. Ez a legnagyobb farm az Egyesült Államokban, Utah államban, mintegy 7500 tehénnel.

A nagy sűrűségű, tápláló élelmiszereket ellenőrzött körülmények között állítják elő olyan operációs rendszer segítségével, amely automatikusan futtatja és figyeli a tornyokat és a generátoroktól származó információkat. Szenzorok és számítógépek mérik a levegő hőmérsékletét és páratartalmát, súlyát, fényszintjét és a növények növekedését. Ezek az adatok az egyes tornyok operációs rendszerébe integrálva lesznek, és lehetővé teszik a Grōv számára, hogy kezelje és javítsa a világ különböző pontjain lévő létesítmények működését.

Ez az optimalizált élelmiszer-előállítási mód nemcsak a felhasznált víz mennyiségét csökkenti, de hasonlóan csökkenti az idő-, munka- és helyigényt (a torony 34-50 hektárt, vagyis 13,7-20,2 hektár mezőgazdasági területet helyettesít), és úgy tűnik, hogy a nagy sűrűségű, tápláló élelmiszerek az állatok egészségére is jótékony hatással vannak.

Steve Lindsley a legutóbbi Animal Agtech Innovation Summit rendezvényen elmondta, hogy a cége által előállított takarmány magasabb fehérje-, cukor-, keményítő tartalommal rendelkezik, és jobban emészthető, mint a lucernaszéna, és a kombinált alaptakarmány (TMR) 20-60 százalékát helyettesítheti.

„Takarmányunk jó tápanyag-profilja segíthet az állatok egészségének és teljesítményének javításában, és ezt a gyakorlatban is teszteltük” – mondja a Grōv vezérigazgatója.

Tesztek a tehenek friss takarmányával

A Grōv vállalat a Utah Állami Egyetem Állatorvosi és Tejtudományi Tanszékével együttműködve tesztelte a nagy sűrűségű, tápláló élelmiszerek húsminőségre gyakorolt ​​hatását a Bateman Mosida farmokon.

A vizsgálat során 80 holstein tehenet véletlenszerűen két csoportra osztottak, és tetszés szerint etettek gabonaalapú takarmányadagokkal (84 százalék koncentrátum), vagy akár 42 százalék búzacsírát tartalmazó, nagy sűrűségű takarmányadagokkal. A vizsgálat kimutatta, hogy a nagy sűrűségű takarmányt kapó állatoknál átlagosan napi 1,315 kg-os súlygyarapodást regisztráltak, szemben a gabonaalapú takarmányokkal táplált állatok napi 1,27 kg-os növekedésével.

Ugyanakkor a nagy sűrűségű tápanyaggal etetett tehenek csoportjában a hús minősége kiválónak minősült. A nagy sűrűségű takarmánycsoportból származó húsminták alacsonyabb százalékban tartalmaztak transz-telített és többszörösen telítetlen zsírsavakat, és alacsonyabb az omega 6, omega 3 zsírsavak aránya, mint a gabonával etetett tehenek húsában.

Optimalizálás és vezérlés

Lindsley szerint az automatizált takarmánygyártásra kifejlesztett technológia egy moduláris rendszer, amely a világ farmjaira telepíthető. „Lehetővé teszi számunkra, hogy a növényi környezet minden aspektusát ellenőrizzük, így több változót állíthatunk be, és több adatot gyűjthetünk a növények növekedéséről. Szupertápokat gyártunk szupertehenek számára, és gyorsan – 5,5-7 nap alatt – takarmányhoz jutunk” – magyarázta a Grōv vezérigazgatója.

Javítja és biztosítja a takarmányellátást

Az Animal Agtech innovációs csúcstalálkozón Linsdley megjegyezte, hogy a beltéri takarmánytermesztés sikere a természeti erőforrások felhasználásának csökkentésének egyik módja.

„A mezőgazdasági területek felszíne nem végtelen; csökkentenünk kell a növényvédő szerek használatát, és felelősségteljesen kell használnunk a vizet és az antibiotikumokat. Ugyanakkor sokat tanultunk a koronavírus-járvány idején az agrár-élelmiszer-ellátási lánc ellenálló képességéről és sebezhetőségéről. Az állati takarmány előállításának ellenőrzött rendszerével a gazdaságban javítani és biztosítani tudjuk a takarmányellátást, optimalizálni tudjuk a kiszámíthatóságot” – magyarázta Linsdley.

„A tornyok költsége a világ számos pontján megegyezik a szántóföldi takarmányozás költségeivel” – mondta a Grōv képviselője.

A Cnossen-Grōv Központ építése novemberben kezdődik, és a tervek szerint a jövő év második negyedévében fejeződik be.

Az Európai Parlament elfogadta az új KAP-ot a kistermelők és a fiatalok magasabb támogatásával!
Az Európai Parlament elfogadta az új KAP-ot a kistermelők és a fiatalok magasabb támogatásával!

Európai Parlament. A képviselők elfogadták kedden, november 23-án az új Közös Agrárpolitika reformcsomagját, amely 2023-ban lép hatályba, és 2027-ig tart majd.

A jogszabályi reformcsomagról folytatott tárgyalások során a biológiai sokféleség erősítését, valamint az EU környezetvédelmi és éghajlati jogszabályoknak és kötelezettségvállalásoknak való megfelelést tekintették a 2023-ban hatályba lépő megreformált közös agrárpolitika (KAP) végrehajtása kulcsának. A Bizottság felméri, hogy a KAP nemzeti stratégiai tervei összhangban vannak ezekkel a kötelezettségvállalásokkal.

Ezzel együtt a gazdálkodóknak kell alkalmazniuk az éghajlati és környezetvédelmi gyakorlatokat. A tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy a vidékfejlesztési költségvetés legalább 35 százaléka és a közvetlen kifizetések legalább 25 százaléka környezetvédelmi és éghajlati intézkedésekre irányuljon.

Nagyobb támogatás a kisgazdaságok és fiatal gazdálkodók számára

A képviselők gondoskodtak arról, hogy a közvetlen kifizetések legalább 10 százalékát a kis- és közepes méretű gazdaságok támogatására fordítsák, és a KAP költségvetésének legalább 3 százalékát a fiatal gazdálkodók kapják. Azt is követelték, hogy egy 450 millió eurós éves költségvetésű (jelenlegi áron) válságtartalék álljon állandóan a gazdálkodók rendelkezésére, és segítse őket az árak vagy a piaci ingadozások kezelésében.

Nagyobb átláthatóság és a munkajog tiszteletben tartása

A Parlament ragaszkodott ahhoz, hogy a nemzeti munkaügyi felügyelők és a KAP kifizető ügynökségei közötti együttműködés révén jobban ellenőrizzék az európai mezőgazdaság munkaügyi szabályait, és a jogsértéseket szankcionálják.

Az uniós támogatás végső kedvezményezettjeivel kapcsolatos információk átláthatóbbak lesznek az uniós adatkinyerési eszköznek köszönhetően, amelyhez a tagállamok hozzáférhetnek. Ez az eszköz segít azonosítani a csalás kockázatát azáltal, hogy összehasonlítja azt a nyilvános adatbázisokban található információkkal.

A stratégiai tervekről szóló rendeletet 452 igen, 178 nem szavazattal, 57 tartózkodás mellett, a horizontális rendeletet 485 igen szavazattal, 142 nemmel, 61 tartózkodás mellett, a közös piacszervezési rendeletet 487 igen szavazattal, 130 ellenében, 71 tartózkodás mellett fogadták el.

„A KAP reformjának támogatásával nemcsak a tagállamok, hanem különösen európai gazdálkodóink számára biztosítjuk a tervezés biztonságát. Gondoskodtunk arról, hogy ez a KAP fenntarthatóbb, átláthatóbb és kiszámíthatóbb legyen. Az új végrehajtási modell csökkenti az agrárpolitika gazdálkodókra nehezedő bürokratikus terheit. A szavazás megmutatta, hogy meg akarjuk védeni és elő akarjuk mozdítani a családi gazdaságokat, azokat az embereket, akik fenntartják és megőrzik kultúrtájunkat” – mondta a stratégiai tervek előadója, Peter Jarr (EPP, Németország) európai parlamenti képviselő.

„Történelmi nap ez az új KAP számára – egy olyan nap, amikor egy zöldebb, társadalomtudatosabb és eredményorientáltabb agrárpolitika felé haladunk. Az új végrehajtási modell biztosítja, hogy a KAP inkább összpontosítson céljainak elérésére, és kevésbé a szabályok betartására. Gondoskodtunk arról is, hogy a KAP-kifizetések átláthatóbbak legyenek, és az EU pénzügyi érdekei jobban védve legyenek. Ez a KAP igazán sikeres lesz” – mondta Ulrike Müller (Renew, Németország).

„Több mint 30 év után először, a KAP reform részeként megvalósuló közös piacszervezésnek köszönhetően a ma jóváhagyott reformok inkább piacszabályozást jelentenek, mint deregulációt. Büszkék lehetünk az előrelépésre, mert a fejlődés fontos a gazdálkodók, az ágazat és a fogyasztók számára. A közös piacszervezés minden bizonnyal az első lépés a helyes irányba” – mondta Eric Andriyo (S&D, Franciaország) a piac közös szervezésének előadója.

Mi a következő lépés?

A jelenlegi KAP-szabályokat 2020. december 31. után meghosszabbították, és 2022 végéig átmeneti szabályok váltották fel. A Tanács jóváhagyását követően az új szabályok 2023. január 1-től lépnek hatályba.

Az 5 pénzügyi elemzés, amit egy szarvasmarhatelepnek figyelembe kellene vennie
Az 5 pénzügyi elemzés, amit egy szarvasmarhatelepnek figyelembe kellene vennie

A nemzetközi tejpiac a járvány okozta zavarok után lassan normalizálódik. A kockázatok és a bizonytalanságok azonban továbbra is megvannak.

A vásárlóerőt tesztelni fogják, és ez valószínűleg árkorrekcióhoz vezet a tejpiacon. A gabonafélék és az olajos magvak árai már az elmúlt évtized legmagasabb szintjén vannak. Ennek oka a kedvezőtlen időjárási körülmények miatti alacsonyabb kínálat és az erős kereslet kombinációja, amely várhatóan hangsúlyos marad 2022 első negyedévében is – mondja Djionis Savva, a Dodoni Dairy Group állatjóléti felügyelője a dairyglobal.net számára készült anyagban.

2021 harmadik negyedévében a relatíve magasabb áron (átlagosan 5-10 százalék) kínált takarmány-alapanyagok (vitaminok és aminosavak) alacsonyabb haszonkulcsot generálnak a tejtermelők számára. Jelentősen megnőtt egy liter tej előállítási költsége. A tejtermékek iránti keresletet bizonyos piacokon és kategóriákban a fogyasztói óvatosság, a környezettudatosság és az áraggályok fényében tesztelik.

Emellett a magasabb hozzáadott értékű tejtermékek (bio és alacsony szén-dioxid-kibocsátású termékek) népszerűsítése várható a fejlett országok szupermarketjeiben.

Az alábbiakban felsorolunk 5 legfontosabb pénzügyi kérdést, amelyeket figyelembe kell venniük a tejtermelő gazdaságoknak.

  1. Likviditáselemzés

A likviditás továbbra is nagyon fontos a gazdálkodók számára szerte a világon, mivel az összes pénzügyi kötelezettség kifizetése után távol tarthatja őket a negatív pénzáramlástól. Egy üzemi mérlegben könnyedén mérheti a likviditást az aktuális jelentésben. Ezt az arányt úgy kaphatja meg, ha elosztja az összes aktívát az összes kötelezettségével. Ez a jelentés évente összehasonlítja a változó aspektusokat, és meg kell haladnia az 1,5-öt. A működő tőke a tejtermelő egységek bővítésének mérlegelésekor is elengedhetetlen. A teljes aktívának, leszámítva belőle a mezőgazdasági üzemek összes kötelezettségét, osztva a teljes százalékos kiadással, több mint 50 százaléknak kell lennie a növekvő gazdaságok esetében, vagy körülbelül 25 százaléknak a stabil gazdaságok esetében.

  1. Fizetőképesség-elemzés

Az adósság/vagyon arány összehasonlítja a gazdaság teljes adósságát a gazdaság összes aktívájával. Minél magasabb ez az arány, annál nagyobb a gazdaság kockázata. A magas arány korlátozhatja a gazdaság azon képességét, hogy további forrásokat, kölcsönöket vegyen igénybe. Az akár 30 százalékos adóssághányad ideálisnak tűnik az stabil gazdaságok számára, míg a legtöbb pénzintézet a 60 százaléknál kisebb arányt részesíti előnyben a terjeszkedésben lévő gazdaságoknál.

  1. Jövedelmezőségi elemzés

A nehéz idők túlélése érdekében a vállalkozásnak nyereséget kell termelnie. A gazdaság jövedelmezősége a gazdaság azon képességét jelenti, hogy csak saját erőforrásai felhasználásával képes a kiadásait meghaladó nettó bevételre. A gazdaság nettó bevételét úgy számítják ki, hogy a teljes bevételt (bruttó készpénzbevételt) levonják belőle a működési és amortizációs költségeket, és hozzáadják vagy kivonják a termékkészletek szintjében, az állatok számában és a számlákban bekövetkezett változásokat.

Az üzemi haszonkulcs (gazdaság nettó bevétele + kifizetett kamat – működési költségek / összes bevétel) és az eszközök megtérülési rátája (ROA) olyan mutató, amelynek a hitelezők nagy jelentőséget tulajdonítanak. Az aktívák megtérülési rátája az aktívák egy euróra jutó nyereség összegét méri. Az üzleti terv, amely bemutatja, hogy a gazdaság hogyan javítja ezeket az arányokat az idő múlásával, jelzi a vállalkozás terjeszkedésének és sikerességének képességét.

  1. Pénzügyi hatékonyság

A pénzügyi hatékonyság a tőke hatékonyságát méri, vagyis azt, hogy a vállalat aktívái milyen intenzitással termelnek bruttó jövedelmet. Kiszámítása az eszközforgalmi rátával történik, amely a teljes bevétel osztva az összes aktívával. Ez az érték, megszorozva az üzemi haszonkulccsal, megegyezik a gazdaság aktíváinak teljes megtérülésével. A stabil tejtermelő gazdaságok 35 százalék felett hatékonyak pénzügyileg.

  1. Törlesztőképesség

Bár a törlesztési képesség nem tekinthető a pénzügyi teljesítmény mérőszámának, kritikus eleme lehet egy mezőgazdasági hitel átütemezésének. Az adósságfedezet a gazdaság visszafizetési képességét méri – a gazdaság azon képességét, hogy ki tudja fizetni az összes rövid és hosszú lejáratú hitelt. Az adóssághányadnak pozitívnak kell lennie – minél magasabb az arány, annál jobb. A bankoknak legalább 1,25 adósságfedezeti kapacitásra van szükségük ahhoz, hogy az üzleti tervet életképesnek tekintsék.

A koronavírus-járvány egy dolgot megtanított a tejiparban érintett gazdálkodóknak, hogy ne becsüljék alá a költségvetés fontosságát.

„A gazdaságok vezetőinek alaposnak, reálisnak kell lenniük, és képesnek kell lenniük előre jelezni a változásokat a fenntartható tejüzletág vitele érdekében. Véleményem szerint a modern mezőgazdasági egységeknek így kell működniük, és egyúttal intenzívebbé kell tenniük a közvetlen kommunikációt az ágazat többi közvetítőjével, beleértve a tejgyárakat is” – mondja Djionis Savva.

Dragone Black Shire, egy teljesen autonóm robottraktor 200.000 euró alatt
Dragone Black Shire, egy teljesen autonóm robottraktor 200.000 euró alatt

Az olasz Dragone mezőgazdasági gépgyártó bemutatta a Black Shire robottraktort a Mezőgazdasági és Kertészeti Gépek Nemzetközi Kiállításán (EIMA 2021), amelyre 2021. október 19-23. között került sor Bolognában.

Az olaszok 2022-ben akár 200 ilyen robottraktort is szándékoznak gyártani – írja a Future Farming hírportál.

A hivatalosan R 3075 névre keresztelt gépet egy 70 lóerős dízelmotor hajtja, amely egy generátorhoz juttatja az energiát, amely mozgatja a kerekeket és az elöl és hátul rögzített szerszámokat is. A robotnak nincs erőleadó tengelye (PTO).

A Black Shire egy teljesen autonóm mezőgazdasági gép. Először is távirányítóval kell megtanítani egy új földterület megmunkálására. Ezt követően a traktor önállóan, magától fog működni.

A Dragone (amely elsősorban fűnyírókat, aprítógépeket és permetezőgépeket gyárt) kifejezetten gyümölcsös és szőlőültetvényekhez fejlesztette ki ezt a robottraktort, de a Black Shire a szántóföldön is használható.

Az első tíz egység már gazdára talált, és a cég célja, hogy 2022-ig 200 robottraktort gyártsanak le. Claudio Rapalino projektmenedzser kifejtette, hogy egy ilyen robot ára 200 ezer euró alatt van.

Az új APIA állatjóléti támogatás. Legtöbb 200,60 euró / UVM kifizetés!
Az új APIA állatjóléti támogatás. Legtöbb 200,60 euró / UVM kifizetés!

Az állatok után járó támogatás, amely előkészítés alatt áll Romániában. A gazdálkodók az új közös agrárpolitika (KAP) 736,25 millió euróból részesülhetnek a sertés- és baromfiágazat jóléti intézkedésére. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) kihirdette a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó mennyiségre vonatkozó javaslatokat is.

Az állatjólét célja, hogy ösztönözze a sertés- és baromfitelepeken a kötelező minimumkövetelményeket meghaladó, magasabb szintű állatjóléti előírások alkalmazását, az élelmiszer-biztonsági és élelmiszerminőségi igények kielégítését az állatok egészségének javításával az etetési, itatási és tartási feltételek átalakításával.

[toc]

Az új KAP-ban is megmarad az állatjóléti kifizetés, és továbbra is a már ismert ágazatok maradnak: a sertés- és baromfitenyésztés. A közvitára bocsátott Földművelésügyi Minisztérium dokumentuma bemutatja, hogy 2023-tól hogyan lehetne új formában folyósítani a támogatást. A vissza nem térítendő támogatás intenzitása 100 százalék.

Állatjóléti támogatás: 736,25 millió euró öt év alatt

Az állatjóléti támogatásokra 736,25 millió eurós keretet különítenek el az új KAP alkalmazásának öt évében, azaz 2023-2027 között.

Az állattenyésztők számára évente leosztott összeg körülbelül 147,25 millió euró lenne, ez a felső határ a sertés- és baromfitenyésztők között oszlik meg.

Állatjóléti csomagok az új KAP-ban

A PNS 2023 2027 számú állatjóléti intézkedés keretében Románia úgy dönt, hogy ösztönzi a sertések (a csomag) és a szárnyasok (b csomag) esetében a magasabb jóléti szabványok alkalmazását.

A kötelezettségvállalások az a) csomag sertésjóléti támogatásaira vonatkoznak (a kifizetések hízósertések és nőivarú tenyészállatok (kocák és kocák) után a következő alcsomagokkal valósulnak meg

A kötelezettségvállalások az a) Csomag sertésjóléti támogatásaira vonatkoznak, a kifizetések hízósertések és nőivarú tenyészállatok után a következő alcsomagokkal valósulnak meg:

– Az 1a alcsomag, az egyes állatok számára rendelkezésre álló hely legalább 10 százalékkal történő növelése

– A 2a alcsomag, az egyes állatok számára rendelkezésre álló hely legalább 15 százalékkal történő növelése

– A 3a alcsomag, porcsökkentés a kötelező minimális szinthez képest 30 százalékkal, a mikroklíma paramétereinek optimális határokon belül tartásával,

-A 4a alcsomag, a pihenőhely körülményeinek javítása.

b) Csomag madárjóléti kifizetések (a kifizetések húscsirkék, tojótyúkok, tenyésztyúkok és pulykák után járnak). Ezenkívül a következő alcsomagok választhatók:

– a 1b. alcsomag a madársűrűség 10 százalékos csökkentése ahhoz a sűrűséghez képest, amely az egyes madárkategóriák számára kiosztott minimális területre vonatkozó kötelező minimumkövetelmények alkalmazásából ered,

– a 2b. alcsomagban a madársűrűség 15 százalékos csökkentése ahhoz a sűrűséghez képest, amely az egyes madárkategóriák számára kiosztott minimális területre vonatkozó kötelező minimumkövetelmények alkalmazásából ered,

-a 3b alcsomag a káros anyagok mennyiségének 30 százalékos csökkentése a kötelező minimális szinthez képest a mikroklíma paramétereinek optimális határokon belül tartásával.

Az elérhető jóléti beavatkozásokat legalább két alcsomag kombinációja révén alkalmaznak. Az intézkedés kedvezményezettjei kötelesek betartani a nemzeti jogszabályokban rögzített vonatkozó kötelező országos normákat, amelyek a fizetés nélküli alapszintet jelentik, és a magasabb állatjóléti feltételeket biztosító kötelezettségvállalások alkalmazása az a magasabb szint, amelyért a kedvezményezettek kompenzációs támogatásban részesülnek.

Hogyan osztják el a pénzt az állatjólétre?

Egységköltség megtérítése, amely fedezi a többletköltségeket és a bevételkiesést. A vissza nem térítendő támogatás intenzitása 100 százalék. A tranzakciós és befektetési költségeket nem térítik meg. Nem támogathatóak a gyógyszerekre, védőoltásokra és egyéb, a gazdálkodó gazdasági hasznát növelő gyakorlatok kiadásai sem.

Jóléti támogatás 2023-2027 a sertéstenyésztési ágazatban

A sertések jólétét szolgáló kifizetések odaítélésére vonatkozó a) csomag a MADR szerint a következő összegeket kapja:

1.a) alcsomag, az egyes állatok számára rendelkezésre álló hely legalább 10 százalékkal történő növelése

Hízott sertés: 18,35 euró / UVM / ciklus. Tenyészállatok-nőstények: 92,95 euró / UVM / ciklus;

2.a) alcsomag, az egyes állatok számára rendelkezésre álló hely legalább 10 százalékkal történő növelése 

Hízott sertés: 29,14 euró / UVM / ciklus. Tenyészállatok-nőstények: 149,50 euró / UVM / ciklus;

3.a) alcsomag, porcsökkentés a kötelező minimális szinthez képest 30 százalékkal, a mikroklíma paramétereinek optimális határokon belül tartásával:

• 3.1 a) az állomány sűrűségének csökkentése nélkül. Hízott sertés: 13,49 euró / UVM / ciklus. Tenyészállatok-nőstények: 89,63 euró / UVM / ciklus;

• 3.2 a) az állomány sűrűségének 10 százalékos csökkentésével. Hízott sertés: 13,09 euró / UVM / ciklus. Tenyészállatok-nőstények: 86,94 euró / UVM / ciklus;

• 3.3 a) az állomány sűrűségének 15 százalékos csökkentésével. Hízott sertés: 12,89 euró / UVM / ciklus. Tenyészállatok-nőstények: 85,60 euró / UVM / ciklus;

4. a) alcsomag, a pihenőhely körülményeinek javítása

Hízott sertés: 4,00 euró / UVM / ciklus. Tenyészállatok-nőstények: 23,36 euró / UVM / ciklus.

FOTO

APIA sertésjólét: Feltételek, jogosult és nem jogosult állatok

A MADR szerint a sertés- és baromfiágazatban működő, állat-egészségügyi engedéllyel rendelkező kereskedelmi gazdaságok támogathatók. Ezenkívül a sertések jólétére vonatkozó kifizetések adhatók, ha a kedvezményezett szerepel az ANSVSA gazdaságok nemzeti nyilvántartásában, és rendelkezik üzemi kóddal, valamint rendelkezik állat-egészségügyi engedéllyel és ANSVSA kóddal teljes gazdaságra vonatkozóan.

A tenyésztőknek azt is vállalniuk kell, hogy a kötelezettségvállalási időszak során betartják a vonatkozó alapkövetelményeket és az általuk kért alcsomagok konkrét követelményeit.

Az Állatjólét keretében támogatható termelési ciklusok maximális száma a hízósertés kategóriában (a kategóriába való belépétől számítva) évi 3,2 termelési ciklus, a nőivarú tenyészállatok kategóriájában pedig az átlagos éves állomány támogatható.

A MADR meghatározza azon helyzeteket is, amikor az állatok nem kaphatnak kifizetést az APIA-tól. Így nem jogosultak:

– olyan állatok, amelyek nem tartoznak a kategóriába (például: vaddisznók),

– olyan hízott sertések, amelyek populációja / gazdaságba való bekerülése a kategóriába való bekerülést követően történt (átlagsúly 30 kg/állat, ami a szállítási okmányok alapján derül ki),

– 96 kg/állatnál kisebb átlagsúllyal szállított hízott sertés (a szállítási dokumentumok alapján),

– reformállatok, szükségből levágottak, elhullottak

– a gazdaság maximális éves kapacitását meghaladó állatok száma.

Jóléti támogatás 2023-2027 a baromfiágazatban

A b) csomag, a madarak jólétét szolgáló kifizetések odaítélésére vonatkozóan a MADR szerint az alábbi összegeket kapja:

1b. alcsomag, a madársűrűség 10 százalékos csökkentése ahhoz a sűrűséghez képest, amely az egyes madárkategóriák számára kiosztott minimális területre vonatkozó kötelező minimumkövetelmények alkalmazásából ered.

Húscsirke: 3,19 euró / UVM / ciklus. Pulykacsibe: 20,34 euró / UVM / ciklus. Tojótyúkok: 84,41 euró / UVM / ciklus. Tenyésztyúkok: 133,73 euró / UVM / ciklus.

A 2b. alcsomag, a madársűrűség 15 százalékos csökkentése ahhoz a sűrűséghez képest, amely az egyes madárkategóriák számára kiosztott minimális területre vonatkozó kötelező minimumkövetelmények alkalmazásából ered.

Húscsirke: 4,79 euró / UVM / ciklus. Pulykacsibe: 30,51 euró / UVM / ciklus. Tojótyúkok: 126,62 euró / UVM / ciklus. Tenyésztyúkok: 200,60 euró / UVM / ciklus.

3b alcsomag, a káros anyagok mennyiségének 30 százalékos csökkentése a kötelező minimális szinthez képest a mikroklíma paramétereinek optimális határokon belül tartásával.

3.1.b) az állomány sűrűségének 10 százalékos csökkentésével (1b). Húscsirke: 1,46 euró / UVM / ciklus. Pulykacsibe: 4,85 euró / UVM / ciklus. Tojótyúkok: 14,17 euró / UVM / ciklus. Tenyésztyúkok: 33,23 euró / UVM / ciklus.

3.2.b) az állomány sűrűségének 15 százalékos csökkentésével (2b). Húscsirke: 1,42 euró / UVM / ciklus. Pulykacsibe: 4,73 euró / UVM / ciklus. Tojótyúkok: 13,80 euró / UVM / ciklus. Tenyésztyúkok: 32,36 euró / UVM / ciklus.

FOTO

APIA madárjólét: Feltételek, jogosult és nem támogatható állományok

A sertéstenyésztési ágazattal közös feltételen túl, amely megköveteli a gazdaságok állat-egészségügyi engedélyezését, a baromfitenyésztőknek meg kell felelniük a következő feltételeknek is:

– a kedvezményezett állat-egészségügyi engedéllyel rendelkezik a teljes gazdaságra vonatkozóan, ANSVSA kóddal,

– vállalja, hogy a vonatkozó alapkövetelményeknek és azon alcsomagok konkrét követelményeinek, amelyekre vonatkozik, a kötelezettségvállalási időszakban teljesül.

Támogatható baromfi: az állatjóléti intervenció keretében támogatható termelési ciklusok maximális száma a húscsirke kategóriában évi 6,5, a pulyka kategóriában pedig évi 3,7 termelési ciklus. A tojótyúkok és a nehéztenyésztési tyúkok kategóriáiban az átlagos éves állomány támogatható.

Nem lesznek jogosultak olyan gazdaságok, amelyek:

– olyan madarakkal rendelkeznek, amelyek nem kerültek be a kategóriába (például tenyészkakasok), 

– olyan baromfikkal rendelkeznek, amelyek a termelési ciklus minimális támogathatósági időszakában nem tartózkodtak a gazdaságban, 

– reformált baromfikkal rendelkeznek, amelyeket szükség és az elhullás miatt vágtak le,

– gazdaság maximális éves kapacitását meghaladó állatok száma.

AFIR - fontos közlemény a fiatal gazdálkodóknak és az európai forrásokat lehívni szándékozó kisgazdáknak!
AFIR – fontos közlemény a fiatal gazdálkodóknak és az európai forrásokat lehívni szándékozó kisgazdáknak!

AFIR – fontos közlemény a fiatal gazdálkodóknak és az európai forrásokat lehívni szándékozó kisgazdáknak! A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség bejelentette, hogy befejezte a 2021. évi ülésszak 1. szakaszában (2021. augusztus 27. – 2021. szeptember 26.) között a 6.1 „Fiatal mezőgazdasági termelők tevékenységének támogatása” és a 6.3 „Kisgazdasági fejlesztések támogatása” alintézkedéshez benyújtott támogatási kérelmek elbírálását.

Az AFIR szakértői szeptember 27-én kezdték meg az értékelési folyamatot, és minden szükséges procedurális lépést megtettek valamennyi gazdálkodó kérelmének elemzéséhez (dokumentumok ellenőrzése, terepbejárások, a jogosultság és kiválasztási kritériumok ellenőrzése), majd kiállították az 1. szakasz jelentését. Ezeket már benyújtották a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumon belül működő Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságához (MA PNDR) jóváhagyás céljával, majd ezt követően a projektek finanszírozására vonatkozó kiválasztási eljárás megindítására.

„Hatalmas erőfeszítés volt ez kollégáink részéről, akiknek köszönöm a részvételt és az odaadást. A kiválasztási jelentés kiadása összetett eljárási szakaszokat foglal magában, függetlenül a benyújtott projekt mértékétől. Gondoskodnunk kellett arról, hogy ebben a szakaszban a két finanszírozás intézkedésre benyújtott 3.033 támogatási kérelem mielőbb átessen az okirati és helyszíni ellenőrzésen, valamint az összes információ egyeztetésének szakaszán. Ha gyorsan megkapjuk ezeknek a jelentéseknek az Irányító Hatóság szintjén történő jóváhagyását, akkor mielőbb közzé tudjuk tenni, hogy megindulhasson a szerződéskötési eljárás, amelynek célja, hogy ez év végéig minél több gazdálkodó részesüljön a kifizetésből” – mondta Mihai Moraru, az AFIR vezérigazgatója.

A 6.1 alintézkedés 1. szakaszában 1.504 projektet nyújtottak be, 71,8 millió euró értékben. Ebből 356 projektet, 18,2 millió euró értékben nyújtottak be a hegyvidéki gazdálkodók.

A 6.3 alintézkedés keretében nyújtott támogatás igénybevételére 1.529 projektet nyújtottak be, összesen 23 millió eurós támogatásra ebben a szakaszban. Ebből 973 támogatási kérelmet nyújtottak be összesen 14,6 millió euró értékben hegyvidéki pályázók.

Egy traktorista fizetése 2021-ben havi 3.000 lej és 14.000 lej között mozog
Egy traktorista fizetése 2021-ben havi 3.000 lej és 14.000 lej között mozog

Emelkednek a díjak, amelyeket a gazdák a traktoristáknak, pontosabban a gépesített gazdálkodásé szakembereinek fizetnek. A legmagasabb fizetést az ország nyugati részén kapják, ahol egy traktorista bére eléri a havi 14.000 lejt, ezt az összeget azonban azok az alkalmazottak veszik kézhez, akik a legújabb mezőgazdasági gépeket, berendezéseket működtetik, olyan eszközöket, amelyek értéke egyenként több százezer euró.

A romania.europalibera.org által összegyűjtött adatok szerint egy mezőgazdasági farmnál dolgozó traktorista nettó fizetése 3.000 lejtől kezdődik és elérheti a 14 ezer lejt.

A legjobb fizetések az erdélyi farmokon vannak

Az ország déli részén 3.000-4.000 lej a traktoristák minimáljövedelme, a keleten és északkeleten lévő farmokon a fizetések 6-7.000 lejre emelkednek.

A legmagasabb átlagfizetések rekordját az erdélyi traktoristák tartják. Itt egy szakember 10.000 lej felett keres.

A Dimitrie Musca gazdaságában dolgozó traktoros fizetése eléri a 14.000 lejt

Dimitrie Musca, az aradi Curtici Mezőgazdasági Ipari Üzem farmadminisztrátora továbbra is a traktorosoknak fizetett legmagasabb fizetések csúcstartója. Olyan alkalmazottai is vannak, akik 14.000 lejes fizetést kapnak. A gazdaságában 7.500 hektár föld van, és mintegy 500 alkalmazottat foglalkoztat.

FOTO

A legmagasabb jövedelmet kapják az aradi CAI Curtici alkalmazottai is, de csak azok, akik nagy teljesítményű, performáns kombájnokon vagy más modern mezőgazdasági gépeken dolgoznak. Ebben a szakoperátori kategóriában a fizetés havonta meghaladja a 10.000 lejt.

A régebbi berendezéseken dolgozók átlagkeresete 4.000 lej körül mozog.

„A legalacsonyabb fizetés 4.000 lej, ez azoknak az alkalmazottaknak jár, akik olcsóbb, régebbi berendezéseken dolgoznak. Vannak olyan alkalmazottak, akik valóban elérik a 12-14 ezer lejes fizetést” – mondta Dimitrie Muscă.

A román gazdaságok legalább 300-400 traktoristát tudnának még foglalkozni, hiány van ezekből a szakemberekből – derül ki a Földművelésügyi Minisztériumhoz eljuttatott feljegyzésből.

Az sertéstörvényen dolgozik a parlament az illegális sertéskereskedelem felszámolásán érdekében!
Az sertéstörvényen dolgozik a parlament az illegális sertéskereskedelem felszámolásán érdekében!

Sertéstörvény – ezen dolgoznak a Parlamentben! A jogszabály olyan jogi

eszköznek lenne, amelytől az állategészségügyi hatóságok azt remélik,

hogy véget vet a romániai illegális sertéskereskedelemnek.

Mihai Ponea, az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági

Hatóság (ANSVSA) alelnöke bejelentette, hogy jelenleg is folyik a

sertésekről szóló törvény kidolgozása a sertések illegális

kereskedelmének és illegális mozgásának felszámolása érdekében.

Ponea az Agerpresnek adott interjújában elismerte, hogy ez nem könnyű

intézkedés, mert romániaiak millióit érinti, de biztosított arról, hogy nem

tiltja meg a disznóvágást a háztartásokban.

„A minap a parlamentben voltam, és szenátor kollégáimmal együtt

dolgoztunk a sertéstörvényen. Igyekszünk megfékezni és felszámolni a

sertéskereskedelmet és az illegális mozgást. Már egy beszélünk egy ilyen

sertéstörvényről, de ez nem egyszerű intézkedés, mert románok millióit

érinti, tekintve, hogy Romániában hagyomány a sertéshús fogyasztása.

Én is szeretném, ha a malacomat az udvaron, a nagyszüleimnél

dolgozhatnám fel karácsonyra, és ott elfogyasztani velük. Ki akarjuk

iktatni ebből a rendszerből azt a 20.000 kistermelőnek álcázott

szélhámost, akiknek valójában több száz sertésük van, és illegálisan

értékesítik az ország egész területén, állatorvosi ellenőrzés nélkül, hús és

állatorvosi vizsgálat és vágás utáni vizsgálat nélkül, akik az afrikai

sertéspestist terjesztik Romániában. Nagy anyagi és társadalmi károkat

okoznak. Nálunk hagyománya van a sertés háztáji nevelésének, a hús

fogyasztásának, és ezt nem akarjuk betiltani. Ha levágják a disznót és

megeszik a családdal, akkor nincs kockázat, de vannak, akik illegálisan

árulnak disznót az egész országban. Ha most például Vranceába telefonál,

hozathat egy levágott és feldolgozott disznót Bukarestbe, és ez rendkívül

komoly dolog. Így lépett be az afrikai sertéspestis: Ukrajnából érkezett,

egy zacskó húst hozott valaki, a maradványokat odaadta a disznóknak, és

elindította a Románia számára rendkívül rossz epizódot” – magyarázta

Mihai Ponea.

FOTO

Arra a kérdésre, hogy szerinte mikor készül el ez a sertéstörvény, az

ANSVSA alelnöke azt válaszolta: „Reméljük, hogy ez mielőbb

megtörténik, mert ez mindenki hasznára válik".

„A dokumentumot elküldtük a képviselő-testületnek, amely a döntéshozó

szerv e kérdésben. A romániaiaknak nagyon fontos tudniuk, hogy

senkinek sem lesz megtiltva, hogy a disznóját nevelje fel és otthon, a

családjával együtt megegye, karácsonyra hagyományosan levágja, ahogy

eddig is tette. Csak azt a 20.000 kereskedőt akarjuk megfékezni, akik

Romániában terjesztik a betegséget. Ez a célunk. Csak hát vannak

szakembereink, akik felkeresik a gazdaságokat, mintát gyűjtenek,

elemzéseket gyűjtenek, elmagyarázzák az embereknek, bejárnak a

farmokra, ellenőriznek, de Románia azon utcái, ahol ezek a disznók

mozognak, nem tartozik az ANSVSA hatáskörébe. Ezért kérjük a

Belügyminisztérium támogatását, amelynek van közlekedésrendészete,

csendőrsége, határrendészete. Ellentétben az ANSVSA-val, amelynek

5.000 embere van, és sok mindenre kell figyelnie, náluk 100.000 ember

van – valóban sok dolguk van, de van azért létszámkülönbség. Mi

vigyázunk az udvarra és a gazdaságra, nem maradunk éjszakánként az

utcán őrködni” – húzta alá az ANSVSA alelnöke, Mihai Ponea.

APIA-támogatások, amelyek csökkennek és amelyek csak 100 hektárig folyósíthatóak!
APIA-támogatások, amelyek csökkennek és amelyek csak 100 hektárig folyósíthatóak!

Az APIA-támogatás egyre csak csökkenni fog, és csak 100 hektárig terjedő gazdaságok esetében fizetik majd ki! A fiatal gazdálkodók támogatásáról van szó az új KAP-ban: alacsonyabb támogatást kapnak majd és a gazdaság területétől függő kifizetési felső határral.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség révén a fiatal gazdálkodóknak nyújtott támogatás az új Közös Agrárpolitikában (KAP) a Fiatal Gazdálkodók Kiegészítő Jövedelemtámogatásává (YF – young farmers – szerk.megj.) válik majd.

A Földművelésügyi Minisztérium közvitára bocsátott documentuma bemutatja, hogy 2023-tól várhatóan hogyan fogják folyósítani a támogatást az új formában.

Fiatal Gazdálkodóknak nyújtott támogatási keret: évi 20 millió euró

A legtöbb 40 éves korú gazdálkodók 2023-tól továbbra is „saját” támogatásban részesülnek, az új kifizetés a Fiatal Gazdálkodók Jövedelemkiegészítő Támogatása nevet viseli (YF – young farmers – szerk.megj.).

A program, a jelenleg közvita alatt álló támogatási feltételek szerint, 100 millió eurót, azaz évi 20 millió euró összeg elkülönítését írja elő a 2023-2027 közötti időszakra.

Feltételek: maximum 40 év

A 2023-tól kezdődő YF – fiatal gazdálkodói támogatás feltétele a korhatár. Az APIA-támogatást kérelmező gazdálkodók életkora jelenleg sem haladhatja meg a 40 évet.

„Az a fiatal gazdálkodó, aki megfelel a PNS vonatkozó pontjában meghatározott feltételeknek: a felső korhatár 40 év, első alkalommal került üzemvezetői pozícióba, és rendelkezik a szükséges képzettséggel vagy megfelelő szaktudással” – olvasható a dokumentumban.

Az APIA Fiatal Gazdálkodók támogatása, csak 100 hektárig terjedő gazdaságok esetében

Az YF – Young Farmers (fiatal gazda) támogatás a jogosult gazdaság első 100 hektárjára vehető igénybe. Ez egyben az a felső határ is, amellyel a gazdaságnak rendelkeznie kell ahhoz, hogy jogosult legyen.

„A jövedelemkiegészítő támogatás, amelyet támogatható hektáronként folyósítanak, azoknak a gazdáknak szól, akik, akik a fenntarthatósági alapjövedelem-támogatás (BISS) keretében támogatásra jogosultak, továbbá, akik 1-100 hektár mezőgazdasági területet művelnek” – áll az MADR-javaslatban.

A MADR bemutatásából az következik, hogy az a gazdálkodó, aki megfelel az életkori feltételnek, de meghaladja a kérelmenkénti 100 hektár támogatható felületet, nem jogosult erre a sajátos támogatásra.

Alacsonyabb támogatás a Fiatal Gazdálkodók számára 2023-ban

Az APIA Fiatal Gazdálkodók támogatásának összege 2023-tól csökken, amint azt a MADR által becsült számok is mutatják.

A fiatal gazdálkodók hektáronként 38,36 eurós kifizetést kapnának 2023-ban, ami körülbelül 2 euróval kevesebb, mint a 2021-es kampányban, amikor az APIA hektáronként 40,45 euró összeget jelentett be. A hektáronkénti összeget a korábbiakhoz hasonlóan állapítják meg, a kiutalt felső határt elosztva a támogatható hektárok számával. „A területalapú éves egységes kifizetés a YF beavatkozás éves felső határának és az APIA által az adminisztratív és terepi ellenőrzések befejezése után az egyes kifizetési években meghatározott támogatható hektárok számának arányában alakult ki” – mutat rá a dokumentum.

Fiatal Gazdálkodók, legfeljebb 5 évig folyósított támogatás

A Fiatal Gazdálkodók támogatása az első igénylés benyújtásától számított legfeljebb 5 évig folyósítható, az egységes támogatási kérelem alapján.

„A támogatás folyósításának időszakából levonják azoknak az éveknek a számát, amelyek a kifizetési kérelem APIA-hoz történő első benyújtása óta elteltek. Azok a gazdálkodók, akik a 2014-2020-as KAP programozási időszakban részesültek ebből a teljes kifizetésből, a 2023-2027-es időszakban már nem igényelhetnek kiegészítő jövedelemtámogatást a fiatal gazdálkodók számára” – áll a MADR documentuban.

Összefoglalva, a Fiatal Gazdálkodók támogatása új megszorításokkal jár, és a 2014-2020-as PNDR-hez képest csak azok részesülnek, akik 60 és 100 hektár közötti gazdasággal rendelkeznek, feltéve, hogy új gazdaságot alakítanak ki.

Ha a 40 év alatti gazdálkodók a folyó pénzügyi évben már 5 éve kaptak ilyen jellegű támogatást, akkor 2023-tól egyáltalán nem jogosultak az APIA Fiatal Gazdálkodók támogatására. A leghátrányosabb helyzetűek tehát azok, akik az elmúlt években már gazdálkodtak, és csak az 5 éves „felső határig” hátralévő évek különbségében részesülnek a támogatásban.